Desmotec

Desmotec-D.LINE je naprava za ločeno preverjanje/treniranje koncentričnega in ekscentričnega mišičnega krčenja spodnjih okončin.

Uporablja se tudi za razvijanje moči, maksimalne sile in elastičnosti mišično-tetivnega sistema.

 

Naprava, ki omogoča tudi treniranje ekscentrične faze mišičnega krčenja spodnjih okončin. Deluje na principu vzmeti, bolj sunkovito jo bomo raztegnili v koncentrični fazi mišičnega krčenja, močneje nas bo potegnila proti tlom. Sili, ki nas vleče navzdol, se upiramo in na ta način treniramo ekscentrično fazo.

Naprava ima tudi dve tenziometrični plošči, preko katerih spremljamo moč, silo ter razmerje med levo in desno stranjo. Vsi ti podatki se istočasno s treningom izpisujejo na ekranu. To nam omogoča trenutno spremljanje treninga, kar nam da dodatno spodbudo ter možnost popravljanja izvedbe vaje.

Desmotec se lahko uporablja za trening eksplozivnosti, elastične moči, lateralne simetrije kot tudi lokalne vzdržljivosti v moči. Ima pa še eno prednost, če ste v obdobju, ko imate težave s hrbtom, lahko uporabite pas, ki gre preko bokov. S tem boste obremenili le noge.