Mamice z dojenčki

Mamice z dojenčki

Vadba za mamice z dojenčki

Dobrobiti poporodne vadbe

Porod pusti telesne posledice, za katere lahko učinkovito poskrbimo s poporodno vadbo, ki telesu pomaga ponovno doseči svojo obliko. Vadba vam bo omogočila hitrejšo vrnitev motoričnih sposobnosti na raven pred nosečnostjo. Ohlapne mišice bodo postale močnejše, povečal se bo njihov tonus in zmanjšala količina podkožnega maščevja. Popravili boste telesno držo, vzpostavili pravilen naklon medenice in s tem preprečili bolečine v križu.

Glavni poudarki vadbe so na krepitvi trebušnih mišic in mišic medeničnega dna, ki med nosečnostjo postanejo ohlapne in šibke, vendar se bomo spomnili tudi na ostale mišične skupine, ki jih je treba prav tako krepiti. Z vadbo se naučite vaj, ki izboljšujejo telesno pripravljenost in pozitivno vplivajo na počutje.

Kako poteka vadba za mamice z dojenčki pri nas?

Vadba je namenjena mamicam od šestega tedna, oz. ko opravite 1. ginekološki pregled po porodu do približno enega leta po porodu. Glede na vaše stanje, se vam bomo potrudili kar najbolj prilagoditi. S svojimi dojenčkom boste med vadbo ves čas v istem prostoru in ga po potrebi pocrkljale.

Ponedeljek z Asjo in sreda z Ivanom (ob 10.00)

Z vami sta Ivan ali Asja. Ivan poskrbi za celovit trening za moč in gibljivost, Asja pa pravtako, a po principih pilatesa. Izbirata vaje, ki so posebej koristne po porodu, skrbita za kakovostno izvedbo, da ste med vadbo varne. Po potrebi animirata vaše dojenčke, da se lahko čim bolj posvetite sebi, saj se zavedamo, kako dragoceno je za mlado mamico, da neguje in pocrklja tudi sebe in si privošči nakaj časa zase. Družba drugih mamic pa je tudi zelo dobrodejna!

 

Kaj potrebujete?

Prinesite potrebščine za dojenčka (lahko ga previjate, hranite ...), zase pa brisačo in vodo. Blazine so na voljo pri nas.

Dojenčka lahko prinesete v lupinici, ga pripeljete z vozičkom ali ga prinesete, kakor želite :) Če prvič pridete z vozičkom, nas pokličite, da vam pokažemo, kje ga lahko pustite.

Če vas zanima še kar koli, pišite, ali pokličite. Komaj čakamo, da vas spoznamo!

 

 

 

Cenik

Informacije (telefon, pošta, lokacija)

Urnik - Individualni treningi potekajo kadarkoli vezano na osebne dogovore.

Legenda:

Dvorana A
Dvorana B
Dvorana C
Dogodki novo
Pošljite nam sporočilo
Pošlji

Sporočilo je bilo poslano.

Sledite nam
Prijava na e-novice