Olimpijski referenčni center

Olimpijski referenčni center

Središče Vitalis je del konzorcija ustanov, ki ji je Olimpijski komite Slovenije (OKS) podelil naziv Olimpijski referenčni športnomedicinski center. Vzpostavitev mreže olimpijskih referenčnih športnomedicinskih centrov pomeni sistemsko reševanje zdravstvenih težav športnikov. Pripomore k strokovni, celostni in hitri medicinski obravnavi športnikov in prispeva k njihovemu dolgoročnemu uspehu.

 

Glavni cilj Olimpijskega komiteja Slovenije in Olimpijskega strokovnega centra je oblikovanje »mreže olimpijskih referenčnih športno - medicinskih centrov« v katero bodo vključeni centri, ki bodo zagotavljali celostno obravnavo športnikov od začetka diagnostičnega postopka do zaključka zdravljenja.

Ob teh zaključkih zdravljenja in še pred vrnitvijo na redne treninge in tekme pa je ključnega pomena tudi postmedicinska rehabilitacija – torej po opravljenih operacijah ali posegih in fizioterapiji, vam je v Središču Vitalis na voljo usposobljen trener, ki vas bo pripravil na vračanje na redne treninge. Posebej po poškodbi športnika pa je del rehabilitacije tudi dodatna psihološka priprava na nadaljevanje, kar bistveno zmanjša možnost ponovne poškodbe ali travmatizacije. Tudi slednjo v sodelovanju z vrhunskimi športnimi psihologi vam nudimo v Središču Vitalis.

Z vzpostavitvijo te mreže želi Olimpijski komite Slovenije vzpodbuditi ustanove, in posameznike, k usklajenemu delovanju na strokovno najvišjem nivoju. V povezavi z velikim sponzorjem, Adriatic Slovenico, zagotavljamo dodaten vir financiranja, izven Sistema obveznega in dodatnega zavarovanja. Pri OKS že obstaja sistem nadstandardnih zdravstvenih zavarovanj za vrhunske športnike, v sodelovanju z zavarovalnico Adriatic Slovenica, z mrežo olimpijskih referenčnih športno-medicinskih centrov pa želimo omogočiti športnikom dostop do zdravstvenih storitev v optimalnem času z zagotavljanjem visokega strokovnega nivoja diagnostičnih in terapevtskih postopkov.

Urnik - Individualni treningi potekajo kadarkoli vezano na osebne dogovore.

Legenda:

Dvorana A
Dvorana B
Dvorana C
Dogodki novo
Pošljite nam sporočilo
Pošlji

Sporočilo je bilo poslano.

Sledite nam
Prijava na e-novice