Vadba VitaFit

Intenziven jutranji trening, kjer že zjutraj zaženemo metabolizem in se opremimo za dan. Vadba VitaFit izboljšuje vašo kondicijsko pripravo.

(VitaFit vodi Ivan)

Gre za kombinacijo vaj na kardio napravah in pripomočkih kot so veslač, tekač, kolo in kolebnica. Le-te kombiniramo z vajami, ki temeljijo na lastni teži. Vadba je sestavljena iz obremenitev, ki jih lahko premagujemo dalj časa in bolj intenzivnih, kjer so potrebne krajše vmesne prekinitve – intervalni trening. Takšen trening povzroča velik hormonski odziv, ki je lahko prisoten tudi do 36 ur po vadbi in med drugim pozitivno vpliva na presnovo maščob.

Trening je sestavljen iz ogrevalnega, glavnega ter zaključnega dela. V ogrevalnem ogrejemo tiste mišične skupine, ki bodo v glavnem delu bolj izpostavljene. Ponavadi se začne s počasnejšim tekom ali kolesarjenjem nato sledijo specifične vaje, s katerimi pripravimo telo na večje obremenitve. Gre za postopno večanje gibljivosti sklepov ter delanja na tehniki izvedbe bolj kompleksnih vaj. V glavnem delu treninga je poudarek na krepitvi določenih motoričnih sposobnosti (moč, vzdržljivost, hitrost). Na kateri motorični sposobnosti ali mišični skupini se bo delalo, je deloma odvisno tudi od strank in njihovih želja. Trenutni koncept na vadbi Vitafit je, da se ob torkih dela več na vzdržljivosti ob četrtkih pa na moči. Vitafit se zaključi z nižjo intenzivnostjo. Lahko gre za ohlajanje na kolesu, rahel razteg ali ohladitev v krio savni.

Obstaja veliko prednosti jutranjega treninga. Koristite jih tudi vi!

Zakaj želite vaditi pri nas:

  • strokovno usposobljeni trenerji in inštruktorji,
  • primerno majhne skupine,
  • novi, moderni prostori s kakovostno opremo,
  • čisti prostori,
  • ugodna cena,
  • prvi obisk je brezplačen,
  • vadbo prilagajamo zmožnostim posameznika.
Pomembno: V primeru kakršnih koli zdravstvenih omejitev, posebnosti ali težav, se pred vadbo posvetujte s trenerjem. Po potrebi vam bomo svetovali drugačne vaje ali drugo vadbo.