Savnanje s tokovi mrzlega zraka – krio savna.

ZA REGENERACIJO – po napornih treningih, tekmah, poškodbah

ZA LEPOTO – anti celulit, izguba teže, boljše počutje

Krio savna je preprosta, hitra in učinkovita metoda za hlajenje celega telesa (razen glave) na ekstremno nizkih temperaturah od –140 do –190 stopinj Celzija od dve do tri minute.

Učinki te kratkotrajne savne vplivajo na telo še naslednjih 6–8 ur.

Krio savna za regeneracijo po športu:

 • pospešuje regeneracijo športnikov po napornih treningih in tekmah; doseže se večja učinkovitost treninga,
 • omogoča hitrejše okrevanje po akutnih in kroničnih športnih poškodbah,
 • pripravi telo na večje obremenitve.

Krio savna koristi vsem športnikom tako vrhunskim kot rekreativnim športnikov.

Vsak športnik ve, da je trening brez regeneracije mišic neučinkovit. Po vsakem napornejšem treningu se v mišicah nakopiči mlečna kislina, ki povzroča bolečino in krče v mišicah. Do zdaj so mišice hladili z ledom in ledenimi kopelmi, vendar je to preteklost, saj s krio savno to dosežemo hitreje, učinkoviteje, preprosto in udobno.

S krio savno je napredek hitrejši, ker se lahko hitreje zveča intenzivnost vadbe, zmanjša DOMS (zamudni nastop bolečin v mišicah) in pospeši okrevanje poškodb.

V ambicioznih športnih klubih, kjer so rezultati pomembni, uporabljajo krio savno tekmovalci tudi do štiri krat na teden oz. po vsakem napornem treningu.

Krio savna za lepoto:

 • pripomore k oblikovanju telesa in izgubi prekomerne telesne teže (zaradi savne telo porabi do 800 Kcal) saj pospeši metabolizem,
 • zmanjšuje celulit in njegov nastanek.

Krio savna zavede možgane, da je telo izpostavljeno nevarnosti, kar sproži spontano sproščanje adrenalina in endorfinov v krvni obtok, zaradi česar boste zaznali občutek sreče in poživitve. Kratkoročna izpostavljenost izjemnemu mrazu povzroča, da se pospeši metabolizem v telesu in tako proizvodnjo toplote.

Pogosta krio savna učvrsti kožozmanjša celulitpoveča elastičnost in preprečuje gube.

Krio savno se zelo učinkovito uporablja skupaj z redno vadbo in zdravo prehrano. S tem pa se še dodatno pospeši oblikovanje telesa.

krio savna

Potek obiska

V toplih copatih vstopite v kabino krio savne. Oblečeni ste v spodnjem perilu iz naravnih tkanin. Krio strokovnjak vas dvigne s pomočjo dvižnega poda, tako da ostanejo ramena uporabnika v vodoravni liniji z zgornjim delom kabine in da lahko roke položite na zgornji rob kabine. Kabina se nato napolni z mešanico dušika in zraka. Vi pa se v kabini ves čas počasi premikate ali proti levi ali proti desni.

Kontraindikacije

Krio savne ne smejo uporabljati ljudje, ki:

 • so v slabem zdravstvenem stanju,
 • imajo kronične bolezni srca in ožilja ali so preboleli infarkt,
 • imajo povišan krvni tlak,
 • imajo povišano telesno temperaturo,
 • otroci mlajši od 10 let,
 • nosečnice.

Za prijavo na termin pokličite:

01 200 9550 ali 031 620 106  ali [email protected]