Pri nas izvajamo tudi vadbo po (športnih) poškodbah. Postrehabilitacija v Središču Vitalis poteka z usposobljenim osebnim trenerjem.

Rehabilitacija po poškodbi je proces, ki poteka v različnih fazah.

Postrehabilitacija je še zadnji korak, ki posamezniku/športniku pomaga pri vračanju na njegov običajen trening. Običajno celotna pot zajema: POŠKODBO -> DIAGNOSTIKO -> ZDRAVLJENJE/OPERACIJO -> FIZIOTERAPIJO -> POSTREHABILITACIJO.

V sodelovanju in na podlagi prejšnjih korakov, zbranih informacij, zdravstvene dokumentacije, posveta s fizioterapevtom in trenerjem poskrbimo za kakovostno postrehabilitacijo. To zajema merjenje na naših TMG napravah, da se prepričamo, kakšno je stanje mišic, nato s strokovnjaki sestavimo ustrezen program treninga. Nudimo podporo in svetovanje pri postrehabilitacijskem kondicijskem treningu, tako da je športnik znova pripravljen na nove izzive.

Po posvetu in preverjanju stanja lahko vključimo tudi športnega psihologa, saj po poškodbi nemalokrat ostane strah pred ponovno poškodbo, ki športniku preprečuje polno vrnitev.

Celostno poskrbimo, da se lahko vrnete še boljši. Smo strokovni, prijazni ter podporni. Vi pa ste v naših rokah varni in opremljeni za nadaljnje uspehe.

postrehabilitacija

Kaj je postrehabilitacija?

To je nekaj kar pride na vrsto za rehabilitacijo. Ali je vedno tako, oz. ali zdravstveni sistem poskrbi, da je tako? Ali sami prevzamemo odgovornost, da bi naredili tudi ta korak, tj., da bi se postrehabilitirali? Običajno je odgovor na obe vprašanji ne.

Z rehabilitacijo se praviloma zaključi proces zdravljenja, ki se začne, ko se oseba poškoduje. Zdravnik potem odredi kirurško ali konvencionalno zdravljenje, sledijo terapije pri fizioterapevtu in potem se zgodba konča, ker je posameznik načeloma zopet pripravljen na samostojno življenje (tu imamo v mislih predvsem poškodbe tipa: zvini, zlomi, mišično-tetivne strganine in podobno). Njegovo stanje pa je lahko še vedno precej daleč od tistega pred nesrečnim dogodkom.

Primer

Plesalka baleta si je strgala tri od štirih mišic rotatorne manšete. Njena rama-roka je postala precej neuporabna že za vsakdanje razmere, kaj šele za tehnično-estetsko zahteven balet. Sledila je operacija, počitek, da se je tetiva zarasla, nato terapije v toplicah in nešteto obiskov pri fizioterapevtu. Njena rama je bila po šestih mesecih od operacije stabilna in za normalne razmere solidno gibljiva, vendar še vedno daleč od funkcije, ki jih zahteva ples. Pri odročenju in predročenju se ji je rama še vedno dvigovala, ker ni zmogla dovolj močno aktivirati »lopatičnih mišic«, ki bi držale ramo dol, tudi zaradi še vedno prekratkih in prešibkih mišic rotatorne manšete. Rama je bila torej povsem funkcionalna za normalno življenje, ne pa za brezhibno estetsko držo baleta.

Na tem mestu nastopi postrehabilitacija. Vračanje posameznika, rekreativca, športnika na tirnice pred poškodbo. Ne samo to, vrniti se mora »močnejši«, da se poškodba ne ponovi.

Pri nas se trudimo, da bi čim bolj kvalitetno zapolnili to vrzel, ki nastane, ko oseba zaključi z uradnim zdravljenjem. Pridite in z nami naredite ta nujen korak po rehabilitaciji, da boste lahko ponovno zasijali na vašem priljubljenem parketu.

TRENER

grega ivanšek

Grega Ivanšek

Celostno obravnavanje vsakega posameznika.

Poglobljen trener

    Prijavi se na vadbo