Vadba Senior Vital je namenjena tistim, ki želite ostati vitalni tudi v poznih srednjih letih, ki ste ponavadi v pokoju. Odlikujejo jo prilagojeni cilji in nižja cena.

Na telovadbi dajemo poudarek na vajah, ki krepijo in ohranjajo tiste mehanizme in strukture, ki skrbijo za kakovostno vsakodnevno bivanje. Kosti običajno z leti postajajo šibkejše, zato je en del namenjen preprečevanju padcev. Razvijamo mišice, ki sodelujejo v strategiji lovljenja ravnotežja, ko pride do nenadne izgube le-tega. Istočasno je smiselno delati tudi vaje za moč, s katerimi krepimo kosti ter s tem zaviramo proces osteoporoze.

Zakaj vadba za seniorje?

Ker se z leti spreminja tudi okretnost in koordinacija, ki se v vsakodnevnem življenju pojavlja kot lovljenje avtobusa in izstopanje na avtobusni postaji, igranje z vnuki, zahtevnejša hišna opravila in drugo, nismo pozabili vključiti niti tega vadbenega poglavja. Z različnimi agilnostnimi in koordinacijskimi vajami obenem razvijamo tudi našo sposobnost razmišljanja.

Osnova vsem prej naštetim vajam je primerna gibljivost sklepov in njihova dobra podpora v obsklepnih mišicah.

senior vital

Kako poteka Senior Vital?

Vadba je sestavljena iz ogrevalnega dela, kjer z lahkotnejšimi aerobnimi vajami kot je hitrejša hoja, dvigovanje kolen ali ogrevanje na kardio napravah ter dinamičnim raztezanjem (razna vrtenja okončin in zasuki telesa) pripravimo telo za glavni del vadbe. Ta je sestavljen iz šestih do desetih vaj, s katerimi razvijamo določene motorične sposobnosti, naj bo to moč, ravnotežje, koordinacija ali kaj drugega. Aktivnost zaključimo z razteznimi vajami, ki sprostijo napetost v mišicah in ohranjajo ali izboljšujejo gibljivost.

Zakaj želite vaditi pri nas:

 • strokovno usposobljeni trenerji in inštruktorji,
 • primerno majhne skupine,
 • pestrost programa,
 • novi, moderni prostori s kakovostno opremo,
 • čisti prostori,
 • ugodna cena,
 • prvi obisk je brezplačen,
 • vadbo prilagajamo zmožnostim posameznika.

 

Pomembno: V primeru kakršnih koli zdravstvenih omejitev, posebnosti ali težav, se pred vadbo posvetujte s trenerjem. Po potrebi vam bomo svetovali drugačne vaje ali drugo vadbo.

Urnik

Ponedeljek

Torek

Sreda

Četrtek

Petek

TRENER

ivan uršič drolc

Ivan Uršič Drolc

Celostno obravnavanje vsakega posameznika.

Poglobljen trener

  Prijavi se na vadbo

  Event Timeslots (2)

  Sreda
  -
  Dvorana A (Ivan)

  Ponedeljek
  -
  Dvorana A (Ivan)
  methodyca

  Event Timeslots (2)