smart aging

Kaj je Smart aging?

Smart aging« je individualiziran program za vse, ki želijo polnovredno ŽIVETI in ne samo preživeti.

Vsaka redna telesna aktivnost v kateri koli starosti je povezana z boljšim delovanjem možganov v kasnejšem življenju. Toda vzdrževanje vadbene rutine v odrasli dobi je najboljše za ohranjanje umske ostrine in spomina.

Nič hudega, če v mladosti nismo imeli znanja, volje ali časa, da bi bili v odlični fizični kondiciji, premikali meje zmogljivosti in se pravilno prehranjevali. Tudi v srednjih in zrelih letih lahko ogromno naredimo za zdravo in uspešno življenje.

Komu je namenjen program Smart aging?

Ker starost ni nujno povezana z leti, je program namenjen vsem, ki želijo z redno in  primerno vadbo, ne samo zaustaviti proces staranja, temveč tudi izboljšati fizične in kognitivne sposobnosti.

Program je prilagojen potrebam posameznika, ki se zaveda, da s pravilno vadbo zmanjšuje svojo biološko starost, ohranja kognitivne sposobnosti, ohranja dober imunski sistem, vzdržuje mišično maso in telesno težo in posameznika, ki je zaradi narave svojega dela v negativnem stresnem stanju (manager). Prekomeren stres je krivec za bolezni srca, izčrpanost in izgorelost in nenazadnje za nezdravo kopičenje maščob.

Zakaj Smart aging?

Vemo, da krepitev telesa in posledično dobra telesna pripravljenost ni koristna le za fizično počutje in zdravje, ampak vpliva tudi na naše razpoloženje, organizacijo in ohranjanje informacij (zaznavanje, ohranjanje, spomin). Vedno več raziskav potrjuje, da je povezava med aktivnostjo mišic in razvojem možganov bistveno večja, kot se zavedamo.

Dokazano je, da vadba za moč v kombinaciji z aerobno vadbo izrazito zmanjša tveganje za nastanek bolezni, kot so: kardio-vaskularne bolezni (krvni tlak, holesterol), sladkorna (tip 2) in rakava obolenja. Ugodno vpliva na boljši imunski sistem, močnejše kosti (zaščita pred osteoporozo), ohranja ali povečuje mišično maso (po 40. letu se brez vadbe začne nagel upad mišične mase, ki se s staranjem samo še povečuje), kontrola telesne teže – manj maščevja (z leti se bazalni metabolizem manjša kar lahko privede do nalaganja maščob po telesu), uravnava krvni tlak, krepi srce, izboljšuje počutje (endorfin, serotonin), izboljšuje kognitivne sposobnosti (spomin, pozornost, jezik, bralno razumevanje, fina in groba motorika) ter na splošno boljše motorične sposobnosti (moč, vzdržljivost, koordinacija, ravnotežje, gibljivost).

Dokazano je tudi, da redna telesna aktivnost vpliva na proizvodnjo pluripotentnih celic. To so nedefinirane izvorne celice, ki se lahko diferencirajo v katerikoli tip celice v našem telesu. V telesu služijo kot sistem, ki se je zmožen podvojevati brez omejitev z namenom, da nadomesti poškodovane ali uničene celice.

Kako poteka program Smart aging?

Priporočeno obdobje program je 3 mesece. To je obdobje, v katerem  lahko posamezniku zagotovimo optimalne rezultate. Posamezni elementi programa se lahko na željo posameznika ne izvedejo, če meni, da jih ne potrebuje, prav tako se lahko odloči za krajše obdobje programa. Temu primerno se prilagodi tudi cena programa.

Posameznik, ki se vključi v  Smart Aging program, opravi celostno funkcionalno diagnostiko, na podlagi katere se nato sestavi popolnoma individualiziran program vadbe. V program je poleg uvodnega razgovora o zastavljenih ciljih vključeno kineziološko testiranje, pregled fizioterapevta, meritve, prehransko svetovanje in regeneracija po treningu. Vsak mesec opravimo tudi meritve vašega napredka (telesna teža, % mišic, % maščobe, napredek v aktivaciji mišic, tonus mišic in lateralna ter funkcionalna simetrija).

Uporabljamo strokovni pristop pri načrtovanju vadbe, tako da sta napredek in doseganje rezultatov optimalna in zagotovljena.

Začetni mesečni paket:

 • TMG meritev
 • 1 x meritev telesne sestave na Tanita napravi
 • 1 x  kineziološko testiranje (gibljivost, koordinacija, eksplozivna moč)
 • sestava individualnega programa treningov na podlagi rezultatov meritev
 • 2 x tedensko 1-urni trening z osebnim trenerjem
 • neomejen mesečni vstop v fitnes
 • vodenje, pomoč in svetovanje s strani trenerja pri sleherni vadbi
 • maksimalna motivacija
 • podpora trenerja 24/7 (preko telefona ali preko drugih medijskih kanalov)

  Prijavi se na vadbo

  NAŠI TRENERJI

  Grega Ivanšek

  Grega Ivanšek

  Osebni trener in vodja

  Ivan Uršič Drolc

  Ivan Uršič Drolc

  Poglobljen trener – celostno obravnavanje vsakega posameznika.