Sem Mojca Uršič, plesalka, koreografinja, diplomirana biologinja in ljubiteljica narave. Sem refleksoterapevtka, praktik chi nei tsang 1 in 3 terapevtskih metod in reikija. Raziskovalka energij skozi prakticiranje in poučevanje joge z elementi chi gonga in drugih meditativnih in gibalnih tehnik.

Vsako novo znanje me bogati na vseh mojih področjih in mi omogoča, da rastem in dajem več vsem, ki jih raziskovanje življenja mika in zanima.

Začelo se je že davno, ko sem tekala kot majhna deklica po vinogradu in sadovnjaku moje babice in dedka. Že takrat sem raziskovala energije, čeprav se tega nisem niti zavedala. Že takrat sem plesala in uživala vsak trenutek v naravi. Opazovala zvezde na nebu, občudovala navihane oblake, občutila magično moč vode, se prepustila čarobnosti vonjev.

Se tudi tebi še kdaj zgodi, da zaslišiš svojega skritega otroka v sebi, ki govori kako pomembno se je navduševat, sanjat in raziskovat?

Tudi ti kdaj plešeš v sebi?

Pa bi?

Energije, dih, ritem, samozavedanje, čutenje in spoznavanje sebe v odnosu do okolja, v odnosu sebe do sebe..

Tako sem stopila na mojo pot, pot plesalke in koreografinje. S premnogimi nastopi, tekmami, koreografijami, zgodbami. Večina se jih je in se jih še dogaja pod okriljem Plesne Šole Kazina, kjer poučujem ples in delujem kot trener, učitelj in kotreograf različnim skupinam. Vitrina je polna priznanj, številnih nagrad, še bolj kot to, pa premnogih lepih trenutkov in spominov.

Polno izkušenj, ki sem jih obogatila z raziskovanjem na drugih področjih, z veseljem predajam naprej. Vse kar te kliče ima svoj smisel.

Raziskovala sem tudi svet refleksoterapije, joge, meditacije in samozavedanja. In še vedno raziskujem.

Danes vodim flow tehnike joge, ki jim dodajam tisto nekaj mojega, kar čutim, da naredi druženje še bolj čutno in nas poveže z nami samimi in med seboj.

Vodim različne meditacije in dihalne vaje.

Izobraževanje

Izobraževala sem se pri naši slovenski mojstrici Nadi Tomazin Dokl, pri Ivanu Založniku, se učila od mnogih izkušenih refleksoterapevtk, saj se učenje nikdar ne preneha. Opravila NPK iz refleksoterapije. Očarana spoznala gospo Lone Sorensen in se od nje učila mnogih njenih tenik refleksoterapije na obrazu, dlaneh, stopalih in tudi tibetanske refleksoterapije vratu in glave. Spoznavala nove pristope dela na stopalih s tehniko praxis vertebralis pri Robertu Przybys.

Že od mladosti pa me je nekje v podzavesti spremljala želja izvedet več o mojstru Mantak Chia, ki sem ga spoznala s prebiranjem njegovih knjig.  V živo pa sem ga spoznala na delavnicah v Ljubljani, ko ga je pripeljala Savina. Mantak Chia je ustanovitelj Universal Healing Tao Master School, šole, kjer poučujejo starodavna Taoistična znanja. Na njegovih delavnicah sem spoznala tudi Natašo Kovač, ki je njegova učenka in učiteljica mnogih taoističnih tehnik. Je ena tistih toplih oseb, ki ti z veseljem pomaga na poti do novih znanj. Na predavanjih in delavnicah Jutte Kellenberger in Nataše Kovač sem spoznala in poglobila znanje o taoističnih vadbah in masažah.

Z veseljem svoje znanje delim z drugimi, zato vas vabim, da se mi priključite. Prisluhnite si in izberite tisto, kar vas kliče.

TRENER

mojca uršič

Mojca Uršič

Plesalka, koreografinja, diplomirana biologinja in ljubiteljica narave

Inštruktorica joge